Home

U bent hier: Home > Buikdanslessen > Faq

Algemeen

 • Welke kledij kan men dragen?

  Voor de lessen draag je best makkelijk zittende kledij: een trainingsbroek, legging of een lange, wijde rok en een topje. Luna brengt steeds heupsjaaltjes mee naar de les, als je zelf eentje hebt, mag je die zeker meebrengen! Verder dansen we op blote voeten, kousenvoetjes of makkelijke, soepele turnschoentjes.
  Een blote buik mag, maar is zeker niet de regel!
   
 • Hoe ziet een les eruit?

  We beginnen steeds met een grondige opwarming.
  Omdat elke les verder bouwt op de vorige les, bouwen we steeds een herhaling in. Zo heeft iedereen de kans om in te pikken en vragen te stellen. Naast de nodige aandacht voor techniek, drills en combinaties, zorgen we ook voor de nodige portie fun: spelletjes, vrij dansen, choreografie, ... alles komt aan bod!
  Op het einde van de les maken we tijd voor een cool down en stretching.
   
 • Mag ik eens komen kijken naar een les?

  Als je niet zeker weet of buikdansen wel iets voor jou is, kan je altijd een losse les komen uitproberen. Luna heeft liever dat je meedanst, dan dat je kijkt. Het is namelijk de bedoeling dat alle leerlingen zich op hun gemak voelen en niet iedereen vindt toeschouwers even prettig!
   
 • Ben ik niet te oud/te jong/te dik/te dun/te ...?

  Buikdansen is er echt voor iedereen. Met een beetje inzet kan iedereen het leren! De lesgroepen van Luna zijn dan ook heel gemengd. In het begin is het voor iedereen wennen! Dankzij de stap-voor-stap uitleg ben je al gauw vertrouwd met de bewegingen.
   
 • Vanaf hoe oud/tot hoe oud kan ik les komen volgen?

  Op buikdansen staat geen minimum- of maximumleeftijd! De lessen van Luna zijn gericht op volwassenen en zijn geschikt vanaf een leeftijd van + 15 jaar.
   
 • Ik ben zwanger, mag ik dan wel meedoen?

  Buikdansen is 1 van de meest lichaamvriendelijke vormen van beweging die er bestaan. Luna heeft vaak zwangere dames in haar lessen en meestal kunnen zij zonder problemen meedoen. Ook Luna zelf heeft tot aan haar 8 maanden zwangerschap gedanst. Voorwaarde is wel dat het om een zwangerschap zonder complicaties gaat, raadpleeg bij twijfel eerst even je arts! Als algemene regel geldt dat bewegingen niet oncomfortabel of pijnlijk mogen zijn.
   
 • Mag er gefotografeerd/gefilmd worden?

  Om een ontspannen sfeer tijdens de lessen te garanderen, is het niet toegestaan om foto's en/of video's te maken tijdens de wekelijkse lessen. Indien we een choreo leren, wordt deze steeds op het einde van de lesreeks gefilmd, alle regelmatig ingeschreven leerlingen krijgen dit filmpje doorgestuurd van Luna om thuis te kunnen oefenen.

Praktisch

 • Wanneer start er een nieuwe cursus voor beginners?

  Traditioneel starten er elk jaar nieuwe cursussen voor beginners in september en/of januari. Nieuwe cursusinfo wordt steeds op de website vermeld. Wil je graag een seintje krijgen als er een nieuwe cursus start? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
  Om te kunnen starten met lessen hoef je niet te wachten totdat er een nieuwe cursus begint, neem even contact op met Luna en zij zal je adviseren of je nog kan instappen in 1 van de bestaande groepen!
   
 • Hoe kan ik inschrijven voor de lessen?

  Om een goede voortgang van de lessen te verzekeren, is het noodzakelijk dat je vooraf inschrijft voor de buikdanslessen. Dit kan door telefonisch of via de site contact met me op te nemen, of door het inschrijfformulier in te vullen. Betaling voor de lessen gebeurt meestal cash ter plaatse, vóór aanvang van de les.
   
 • Hoeveel kosten de lessen?

  Er zijn 2 tarieven voor de buikdanslessen: Kan je elke week naar de les komen? Dan doe je je voordeel door voor een volledig schooljaar te betalen (30 lessen - 215€ - als je later instapt, betaal je pro rata lesgeld). Je wordt dan bovendien een jaar lid van Luna Bellydance en geniet van diverse voordelen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een 10-beurtenkaart te kopen. Deze kost 80€ en is 4 maanden geldig.
   
 • Ik twijfel of buikdansen wel iets voor mij is. Mag ik gratis komen proberen?

  Wil je graag een les uitproberen, dan kan dat! Het hele jaar door kan je in de bestaande groepen een proefles volgen aan het voordeeltarief van 5€. Geef Luna wel vooraf een seintje dat je een proefles wil komen volgen. Als je na de proefles meteen inschrijft en betaalt voor een lessenpakket of 10-beurtenkaart, wordt de proefles verrekend!
  Doorheen het jaar kunnen er ook tijdelijke acties zijn waarmee je gratis een proefles kan komen volgen. Om hiervan op de hoogte te blijven, kan je best inschrijven op de nieuwsbrief!
   
 • Ik kan een les niet komen, is dat een probleem?

  De lessen zijn zo opgebouwd dat je ook nog kan volgen mocht je een keertje niet kunnen komen naar de les. Hou er wel rekening mee dat je in principe je lesgeld kwijt bent als je niet komt opdagen voor reeds betaalde lessen. Je kan immers geen lesgeld overdragen naar een volgend schooljaar. Er is wél de mogelijkheid om gemiste lessen te recupereren. Geef Luna ook steeds vooraf een seintje als je niet naar een les kan komen!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwe cursussen en andere buikdansnieuwtjes:

Connect:

facebook  twitter  youtube

Luna is partner van Bongo Superwoman en Bongo Supermama

Cadeaubon Bongo

Het zomerprogramma staat online: