top of page

Wekelijkse groepslessen in Genk en Diepenbeek

De naam zegt het al: in de groepslessen dansen we samen.
Hoe dankbaar ik ook ben voor technologie en alles wat het mogelijk maakt, er gaat wat mij betreft niets boven een live groepsles. Het gerinkel van heupsjaaltjes, vrolijke gezichten, armen die synchroon de lucht ingaan, het heeft iets magisch!

 

Bovendien zie ik je live dansen en kan ik je dus meteen feedback en tips geven als een beweging niet helemaal lukt.

Uitspraken als “Embrace the Jiggle”, “Blijven ademen”, “Smile ladies” en een hoop gegibber met andere vrouwen maken het plaatje compleet.

Ik weet al genoeg Luna! Ik schrijf me in. 

Hoe ziet zo'n live groepsles eruit?

 • Na de opwarming, spenderen we in de eerste plaats aandacht aan een mooie lichaamshouding.
   

 • In elke les spenderen we tijd aan danstechnieken: we oefenen nieuwe bewegingen en herhalen natuurlijk wat we de week voordien hebben geleerd. Je ontdekt spiertjes waarvan je niet eens wist dat je ze had!
   

 • Daarna zetten we dit om in de praktijk: we leren combinaties of volledige choreografieën. Eens je wat ervaring hebt, komt ook vrij dansen aan bod.
   

 • We dansen op allerlei soorten muziek: popmuziek uit Turkije, Egypte, Libanon, Marokko, maar ook trommelsolo’s, traditionele Arabische muziek (denk Oum Kalthoum) tot Westerse muziek à la Ed Sheeran of zelfs filmmuziek.
   

 • We dansen ook regelmatig met attributen zoals sluiers, vingercymbaaltjes (zills), isis wings, etc…
   

 • We eindigen steeds met een cool down, stretch en een jump for joy, zodat je opgewerkt én ontspannen weer naar huis gaat.

inschrijven

Waar en Wanneer kan ik groepslessen volgen?

Onze wekelijkse groepslessen hebben momenteel een zomerstop
Half september starten we weer op! Wil je graag een berichtje krijgen als de inschrijvingen openen? 
Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief

Buikdanslessen-overzicht-header.jpg

Praktische info

Een dansschooljaar loopt van ongeveer half september tot half juni.

De lessen gaan meestal wekelijks door, behalve tijdens schoolvakanties. De groepslessen zijn gegroepeerd in 4 blokken van telkens 7 opeenvolgende lessen, oftewel 28 lessen doorheen het schooljaar. Je kan inschrijven per blok of meteen voor een volledig schooljaar inschrijven met korting.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk (ook voor proeflessen!), elke cursus gaat door vanaf 8 inschrijvingen, max. 15 deelnemers.

 

Wil je starten met lessen, maar is een cursus al begonnen? Geen idee in welke groep je best kan instappen? Neem dan even contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Kostprijs voor de groepslessen:

 • 75€ voor een cursus van 7 weken
   

 • 255€ voor een volledig schooljaar
   

 • Liever eerst proberen?
  Je kan met een proeflespakket 3 lessen komen uittesten aan 25€. Deze kan je verspreid over de verschillende lesgroepen opnemen. Een proeflespakket is 1 maand geldig.

 • Kan ik enkel met credit card betalen?
  Deze cursus wordt gehost op het platform Gumroad.com. Vanuit het platform kan je inderdaad enkel met een visa of credit card betalen. Heb je geen credit card? Geen nood! Je kan me ook persoonlijk betalen per bankoverschrijving of via Paypal. Zodra ik dan je betaling ontvangen heb, bezorg ik je een gepersonaliseerde link waarlangs je de toegang tot de cursus kan bekomen. Stuur me even een mailtje als je van die optie gebruik wilt maken!
 • Wanneer begint en eindigt deze cursus?
  Deze cursus is een zelfstudie pakket! Dat betekent dat je op eigen tempo alle videolessen kan doornemen.
 • Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?
  Je hebt levenslange toegang, dus je kan de video's zo vaak herbekijken als je zelf wilt!
 • Kan ik alles downloaden op mijn computer?
  Dat is helaas niet mogelijk. Alle video's kan je enkel online bekijken en afspelen. De pdf met het oefenschema en de lijst met muzieksuggesties kan je wel downloaden.
 • Ik ben niet zo handig met de computer...
  Dat zou zeker geen probleem mogen zijn! Het enige wat je moet kunnen, is op een link klikken in je e-mail en inloggen op de website. Al de rest wijst zichzelf uit! Geraak je toch de weg kwijt? Dan is hulp slechts een mailtje ver weg!
 • Is een online cursus hetzelfde als een wekelijkse groepsles?
  Hoewel ik mijn uiterste best heb gedaan om evenveel waarde in mijn online lessen te stoppen, toch kan een online les nooit een live les helemaal vervangen. Je mist immers altijd de interactie met de lerares en de andere leerlingen. Bovendien is het als beginner niet altijd makkelijk om in te schatten bij jezelf of je de bewegingen wel juist maakt. Daarom heb ik naast het zelfstudie pakket nog extra opties toegevoegd zodat je ook bij online lessen persoonlijke feedback kan krijgen en je een optimale leerervaring krijgt!
 • Ga ik na het volgen van deze cursus kunnen buikdansen?
  Ja en nee :-) Deze cursus is immers nog maar het tipje van de ijsberg! Daarnaast is een nieuwe vaardigheid leren voor iedereen helemaal anders. Sommigen pikken heel snel dansbewegingen op en anderen moeten langer oefenen. Over het algemeen heb je toch een 10-tal weken aan oefening nodig om de basisbewegingen onder de knie/heup te krijgen.
 • Waarom zou ik voor een online cursus kiezen?
  Deze online cursus is een goed alternatief voor als je om welke reden dan ook niet naar een wekelijkse groepsles kan gaan. Je kan het ook gebruiken als aanvulling op je wekelijkse lessen, bv. als naslagwerk om de technieken te herhalen. Wil je graag instappen in een lesgroep, maar is de cursus al gestart? Dan kan je met de online lessen snel bijbenen voordat je instapt in de lesgroep.
 • Kan ik niet gewoon op Youtube filmpjes kijken?
  Ja, dat kan. Op Youtube ga je tonnen aan informatie en filmpjes vinden. Het aanbod aan Nederlandstalige instructievideo's zal echter maar beperkt zijn. Bovendien kan je door de bomen soms het bos niet meer zien (waar begin ik?) en moet je in het achterhoofd houden dat echt iedereen zomaar een filmpje kan maken en online zetten. Buikdansen is een lichaamsvriendelijke vorm van beweging, maar je volgt best wel les bij een lesgever met kennis van zaken. Bij Youtube video's heb je die garantie niet.
 • Welke muziek gebruik je in de online lessen? Zit deze ook bij de cursus?
  Muzieklicenties blijken nogal een ingewikkelde materie te zijn :-) Daar waar ik voor mijn wekelijkse groepslessen met een jaarlijkse licentie alle soorten muziek mag gebruiken in de les, ligt dit voor een online cursus heel anders. Om te vermijden dat de online lessen een administratieve rompslomp en dure aangelegenheid zouden worden (je moet voor elk liedje schriftelijke toestemming aanvragen + een licentie betalen!), heb ik beslist om enkel rechtenvrije muziek te gebruiken en te dansen op drumritmes. Wel zit bij deze cursus ook een lijst met muzieksuggesties die ik o.a. ook in de wekelijkse groepslessen zou gebruiken. Ik heb voor het gemak ook telkens de link naar Itunes toegevoegd. Zo kan je makkelijk zelf extra muziek aankopen en afwisselen tijdens het oefenen :-)
 • Ik weet niet of ik een beweging wel juist doe. Mag ik je mailen?
  Bij het aankopen van de cursus kan je in de rechterkolom 2 opties kiezen. Naast het goedkopere Basis zelfstudie pakket, kan je ook kiezen voor het Shimmy pakket met toegang tot een privé Facebookgroep en de optie om huiswerk in te sturen en daarop feedback te krijgen.

Zit er geen enkele groepsles tussen die past voor jou?

Misschien is een privéles dan wel een goed alternatief. Of maak het jezelf helemaal gemakkelijk en kies voor de online instructiefilmpjes die je kan bekijken waar en wanneer je wil. 

bottom of page