top of page

Luna en de dansschool in de Pers...

The Greatest Dancer Vlaanderen

Misschien heb je wel een glimp van ons opgevangen tijdens de Greatest Dancer Vlaanderen 2022?

Want ja, ook wij hebben meegedaan met The Greatest Dancer, op uitnodiging van het productiehuis. Op amper 1 maand tijd maakten we een volledig nieuwe choreografie en trainden de heupen vanonder ons lijf

Na een eerste selectieronde werden we uitgekozen om auditie te doen in de studio. Vele lichtjes brandden en we konden een enthousiast publiek horen tot op het podium, maar helaas nét niet genoeg om die spiegels te laten openen.

Hoe dan ook een heel avontuur en een superleuke dag met mooie herinneringen. Benieuwd naar de beelden? We werden helaas niet uitgezonden op tv, maar we hebben wel deze beelden dankzij enkele fans uit het publiek :-) 

Allereerste tweedehandsmarkt voor Buikdanskledij!

Eind 2022 was er een primeur in Hasselt: voor het eerst in de Benelux (en misschien ook wel daarbuiten) werd er een tweedehandsbeurs georganiseerd, die zich uitsluitend richtte op de verkoop van tweedehands buikdanskledij, kostuums en accessoires. 

Onze plekjes voor standhouders waren in een mum van tijd gevuld en ook het publiek vond zijn weg naar de markt, wat zorgde voor een uiterst gezellige namiddag. 

Ook het Belang van Limburg kwam een kijkje nemen en schreef een artikel voor de krant

My Beautiful Life met Cynthia Reekmans

Eind 2021 was ik te gast bij TV PLUS voor het programma My Beautiful life.
Ik mocht er komen vertellen over Buikdansen (my favourite thing to do), leerde een paar pasjes aan Cynthia Reekmans en danste wat voor.

Bekijk de aflevering via de website van TV Plus

Telenet One

De Shakira van Diepenbeek, dat ben ik blijkbaar ;-)

Post corona mocht ik verschijnen op 1 van de clipjes van Telenet One Minute dat werd uitgezonden op nationale televisie! Ik had het o.a. over mijn dansavonturen vanuit de garage en leer enkele basisbewegingen aan in amper 1 minuut

Met dank aan mijn leerlingen om me in te schrijven. Herbekijk het clipje op mijn youtube kanaal!

Indirah wint goud op Buikdanswedstrijd in Frankrijk

Eind oktober 2019 won Indirah de gouden beker op de internationale buikdanswedstrijd "Oriental Origins" in Duinkerke. Naar aanleiding daarvan kwam TV Limburg een kijkje nemen op 1 van onze repetities. We praatten onder andere over onze wedstrijd, maar ook over de taboes die nog steeds over onze dans rusten. 

Herbekijk de aflevering op de website van TV Limburg en lees hier het artikel in de krant.

Luna wint Folklorient Wedstrijd in Arendonk

Eind januari 2016 was de regio Arendonk-Turnhout heel even het centrum van de Egyptische buikdans. Professionele buikdanseressen uit België, Frankrijk, Nederland en Duitsland sloegen de handen in elkaar met enkele Egyptische dansers om te werken aan een uniek project: Folklorient. 8 maanden van repetities resulteerden in een unieke show op zaterdag, waarbij niet alleen de moderne buikdans, maar ook de traditionele Egyptische folklore dansen op het podium werden gebracht.

Aan de show werd ook een wedstrijd gekoppeld, waar Luna de gouden beker wegkaapte. Een hele eer, gezien de voltallige jury bestond uit professionele Egyptische dansers. Lees hier het artikel in de krant

Indirah wint goud in Duitsland!

In maart 2015 zakten tal van buikdanseressen af naar het Duitse Bonn om er deel te nemen aan het jaarlijkse Oriental Festival, georganiseerd door Egyptenaar Aladin El Kholy. Ook de dansgroep Indirah, showteam van de Diepenbeekse danseres Luna, nam deel aan de wedstrijd als enige deelnemers uit België. En met succes, want we gingen niet met 1, niet met 2, maar met maar liefst 3 wedstrijdbekers naar huis!

Lees hier het artikel in de krant! 

Luna wordt Benelux Kampioen Buikdansen!

In 2009 nam ik, vrij impulsief, deel aan de Benelux Wedstrijd in Nederland, niet goed wetende waar ik aan begonnen was :-) 

Tot mijn grote verbazing won ik eerste plek bij de solisten en ging ik met een medaille naar huis! Het begin van heel wat mooie dansavonturen en tot op vandaag blijf ik ontzettend dankbaar. 

bottom of page