top of page

Instructievideo's: leer buikdansen waar je maar wilt, wanneer je wilt

Online-cursus-Buikdansen.jpg

Geen tijd voor groepslessen?

Privélessen te duur?

Locaties te ver weg?

Geen babysit? 

Dat hoeft nu allemaal geen probleem meer te zijn!

Vanaf nu kan je leren buikdansen waar en wanneer je maar wil! Het enige wat je nodig hebt, is een computer met internetaansluiting, een open plek en je heupen :-)

Hoe werkt dat precies, die online cursus?

De online cursus Buikdansen voor Beginners bied ik aan op Gumroad

Gumroad is een tool die ik gebruik voor het aanbieden van online producten.

 

Ik verkoop hierop mijn online cursussen en gebruik het om de filmpjes te delen die we maken van de choreo's in de wekelijkse groepslessen. Om Gumroad te gebruiken heb je een computer met internetverbinding nodig. Er is ook een gratis app zodat je ook alles op je GSM of tablet kan bekijken.

Na aankoop van de cursus hoef je enkel maar op de link in je mail te klikken (of open de app op je GSM) en je kan meteen aan de slag! 

De cursus zelf is opgedeeld in 3 grote delen:

 1. Korte filmpjes van wel 20 basistechnieken stap voor stap uitgelegd. 

 2. Korte combinaties en "follow along" video's zodat je gaat van "pasjes doen" naar echt dansen

 3. Een complete choreografie zodat je concreet aan de slag kan

Je kan met de cursus op 2 manieren werken: 

 • Ofwel bekijk je alle filmpjes in volgorde van boven naar onder 

 • Ofwel download je het oefenschema (pdf) en volg je deze om elke week wat techniek, combinaties en een stukje choreografie te leren (net zoals in de live groepslessen!)
   

Deze cursus voor absolute beginners is beschikbaar in 2 formaten:

 • Kan ik enkel met credit card betalen?
  Deze cursus wordt gehost op het platform Gumroad.com. Vanuit het platform kan je inderdaad enkel met een visa of credit card betalen. Heb je geen credit card? Geen nood! Je kan me ook persoonlijk betalen per bankoverschrijving of via Paypal. Zodra ik dan je betaling ontvangen heb, bezorg ik je een gepersonaliseerde link waarlangs je de toegang tot de cursus kan bekomen. Stuur me even een mailtje als je van die optie gebruik wilt maken!
 • Wanneer begint en eindigt deze cursus?
  Deze cursus is een zelfstudie pakket! Dat betekent dat je op eigen tempo alle videolessen kan doornemen.
 • Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?
  Je hebt levenslange toegang, dus je kan de video's zo vaak herbekijken als je zelf wilt!
 • Kan ik alles downloaden op mijn computer?
  Dat is helaas niet mogelijk. Alle video's kan je enkel online bekijken en afspelen. De pdf met het oefenschema en de lijst met muzieksuggesties kan je wel downloaden.
 • Ik ben niet zo handig met de computer...
  Dat zou zeker geen probleem mogen zijn! Het enige wat je moet kunnen, is op een link klikken in je e-mail en inloggen op de website. Al de rest wijst zichzelf uit! Geraak je toch de weg kwijt? Dan is hulp slechts een mailtje ver weg!
 • Is een online cursus hetzelfde als een wekelijkse groepsles?
  Hoewel ik mijn uiterste best heb gedaan om evenveel waarde in mijn online lessen te stoppen, toch kan een online les nooit een live les helemaal vervangen. Je mist immers altijd de interactie met de lerares en de andere leerlingen. Bovendien is het als beginner niet altijd makkelijk om in te schatten bij jezelf of je de bewegingen wel juist maakt. Daarom heb ik naast het zelfstudie pakket nog extra opties toegevoegd zodat je ook bij online lessen persoonlijke feedback kan krijgen en je een optimale leerervaring krijgt!
 • Ga ik na het volgen van deze cursus kunnen buikdansen?
  Ja en nee :-) Deze cursus is immers nog maar het tipje van de ijsberg! Daarnaast is een nieuwe vaardigheid leren voor iedereen helemaal anders. Sommigen pikken heel snel dansbewegingen op en anderen moeten langer oefenen. Over het algemeen heb je toch een 10-tal weken aan oefening nodig om de basisbewegingen onder de knie/heup te krijgen.
 • Waarom zou ik voor een online cursus kiezen?
  Deze online cursus is een goed alternatief voor als je om welke reden dan ook niet naar een wekelijkse groepsles kan gaan. Je kan het ook gebruiken als aanvulling op je wekelijkse lessen, bv. als naslagwerk om de technieken te herhalen. Wil je graag instappen in een lesgroep, maar is de cursus al gestart? Dan kan je met de online lessen snel bijbenen voordat je instapt in de lesgroep.
 • Kan ik niet gewoon op Youtube filmpjes kijken?
  Ja, dat kan. Op Youtube ga je tonnen aan informatie en filmpjes vinden. Het aanbod aan Nederlandstalige instructievideo's zal echter maar beperkt zijn. Bovendien kan je door de bomen soms het bos niet meer zien (waar begin ik?) en moet je in het achterhoofd houden dat echt iedereen zomaar een filmpje kan maken en online zetten. Buikdansen is een lichaamsvriendelijke vorm van beweging, maar je volgt best wel les bij een lesgever met kennis van zaken. Bij Youtube video's heb je die garantie niet.
 • Welke muziek gebruik je in de online lessen? Zit deze ook bij de cursus?
  Muzieklicenties blijken nogal een ingewikkelde materie te zijn :-) Daar waar ik voor mijn wekelijkse groepslessen met een jaarlijkse licentie alle soorten muziek mag gebruiken in de les, ligt dit voor een online cursus heel anders. Om te vermijden dat de online lessen een administratieve rompslomp en dure aangelegenheid zouden worden (je moet voor elk liedje schriftelijke toestemming aanvragen + een licentie betalen!), heb ik beslist om enkel rechtenvrije muziek te gebruiken en te dansen op drumritmes. Wel zit bij deze cursus ook een lijst met muzieksuggesties die ik o.a. ook in de wekelijkse groepslessen zou gebruiken. Ik heb voor het gemak ook telkens de link naar Itunes toegevoegd. Zo kan je makkelijk zelf extra muziek aankopen en afwisselen tijdens het oefenen :-)
 • Ik weet niet of ik een beweging wel juist doe. Mag ik je mailen?
  Bij het aankopen van de cursus kan je in de rechterkolom 2 opties kiezen. Naast het goedkopere Basis zelfstudie pakket, kan je ook kiezen voor het Shimmy pakket met toegang tot een privé Facebookgroep en de optie om huiswerk in te sturen en daarop feedback te krijgen.
bottom of page