Je hebt het vast al vaker gelezen: Buikdansen is niet alleen leuk om te doen, maar het is ook goed voor je lijf! Enig idee hoe dat komt? Lees dan zeker even verder...
Sterkere rug- en buikspieren
Hoewel de term Buikdansen eigenlijk een veel te enge benaming is (we dansen met zoveel meer dan enkel onze buik!), toch worden heel veel van de bewegingen gepowerd vanuit de buik- rug- of beenspieren. Zo zullen je billen, bovenbenen, schuine buikspieren, onderrug, maar ook bv je schouders flink aan het werk worden gezet. En het beste? Doordat je ontspannen danst, heb je niet eens door dat je aan het trainen bent ;-)
Soepele gewrichten
Vooral bij de opwarming en cool down focussen we ons op het losmaken van onze gewrichten, net zoals bv bij Yoga en Pilates, werken we vanuit onze kern en doen we oefeningen waarbij we onze ruggengraat losmaken, zijwaartse stretches enz.
Beter evenwicht en coördinatie
Wist je dat je bij sommige buikdansbewegingen je gewicht maar op 1 been zet? Dat we ook op de tenen dansen en zelfs helemaal door de knieën kunnen gaan? Dat we zachte armbewegingen combineren met krachtig heupwerk? Het kan een heuse uitdaging zijn als je pas start, maar gaandeweg ga je merken dat je evenwicht én lichaamscoördinatie verbeteren.
Low impact
Buikdansen is een low impact bewegingsvorm. We doen geen sprongetjes (zoals bv. bij Zumba etc) en tijdens het dansen spenderen we continu aandacht aan de basishouding, die ervoor zorgt dat je knieën, heupgewrichten en onderrug beschermd blijven.
Low impact betekent echter niet dat je geen conditie kan opbouwen of niet aan het zweten geraakt tijdens het dansen! Doe maar eens 2 minuten een shimmy of een pittige drumsolo en dan weet je wat ik bedoel :-)
Ook proberen?
Dat kan natuurlijk ^^
Er zijn verschillende opties om het te leren, voor ieder wat wils: Thuis of in een danszaal, in een groep of helemaal alleen, Live samen met mij of op eigen houtje wanneer het jou past. Neem een kijkje bij het lessenoverzicht!
תגובות